Verhalenverteller

maakt verhalen tot verrassende vertelvoorstellingen voor jong en oud
helpt met vertellen in onderwijs en organisatie

WereldVertelDag - World Storytelling Day

Op 20 maart is het Wereldverteldag. Vertellers slaan dan de handen ineen om op diverse plaatsen in Nederland een Wereldwijd Vertelcafé te organiseren: een avond met vertellingen uit binnen- en buitenland. Zo ook Vertelpodium Het Lopende Vuur in de bibliotheek Den Bosch. Het thema is 'wensen'.

Het programma bestaat uit een mix van verhalen. Zowel uit binnenland (live aanwezige vertellers) als uit buitenland (digitale gasten) komen mooie verhalen voorbij. Ook de organisatoren van het vertelpodium, Pauline Seebregts, Reinou Vogel, Mirjam Mare en Mieke Aalderink, trakteren op een verhaal. Verder wordt meegekeken bij wat er in de Wereldwijde Vertelcafé's elders in het land gebeurt en wordt contact gezocht met één of meer actieve storytellers buiten de grens. Muziek van ver weg en dichterbij zal klinken tussen de verhalen door.Voor wie nog niet overtuigd is van de magie van het vertelde verhaal, is dit een mooie gelegenheid om kennis te maken met het verhalen vertellen: verhalen over mooie, intense, grappige of spannende wensen en verlangens.

Inloop om 19.00 uur, start van het programma om 19.30 uur, einde ca. 22.00 uur. In de pauze is er tijd voor eigen verhalen en natuurlijk een drankje, koffie of thee. Welkom op vrijdag 20 maart vanaf 19.00 uur in de Bovenkamer van de Openbare Bibliotheek in Den Bosch, Hinthamerstraat 72.

Wereldverteldag is ontstaan in Zweden. Op 20 maart 1991 werd in Zweden een "Alla berättares dag" (vertellersdag) georganiseerd. Die dag werd daarna jaarlijks herhaald op initiatief van een aantal enthousiaste vertellers in verschillende delen van het land. In 1997 volgde Australië. In Mexico en andere Zuid-Amerikaanse landen was 20 maart al eerder uitgeroepen tot 'National Day of Storytellers'. Wereldverteldag verspreidde zich als een lopend vuur over steeds meer landen wereldwijd.