Verhalenverteller

maakt verhalen tot verrassende vertelvoorstellingen voor jong en oud
helpt met vertellen in onderwijs en organisatie

Volwassenen

Verhalen maken nieuwsgierig, prikkelen, dagen uit, geven rust en plezier, ondersteunen, inspireren en verhelderen. Een verhaal is stof tot nadenken, om bij weg te dromen of een aanloop voor een gesprek, proces of bijeenkomst. Verhalen verbinden, helpen ons onszelf én de ander te begrijpen. Verhalen helpen ons om van een andere kant te bekijken.

Verhalen voor volwassenen
Een verhaal als intermezzo in een programma (feestelijk, zakelijk of anderszins) is een moment van inspiratie en ontspanning. Een verhaal kan een steun zijn bij afscheid, bezinning of terugblik.
Voor speciale bijeenkomsten worden verhalen tot een verrassende compositie geschikt. Een avondvullend programma wordt samengesteld uit verschillende verhalen. Wel of geen rode draad, geheel in overleg.

Wandeling Natuurverhalen
Op pad met de verhalenverteller, over smalle bospaden, tussen het groen. Het bos zit boordevol verhalen. Mystiek, sprookjes, volkspraat en fabels. Alle verhalen hebben hun eigen verklaring voor het bos en zijn bewoners.

Workshops voor volwassenen
Soms is het handig een verhaal bij de hand te hebben. Een goed verhaal boeit en blijft hangen.
Verhalen vertellen als pijler voor leesbevordering en vakoverstijgend werken is een verrijking van het onderwijs.

Verhalentafel voor senioren
In een reeks van vijf bijeenkomsten vertellen senioren verhalen uit hun leven. Luisteren naar een verhaal van een ander kan het begin zijn van dat ene verhaal, dat je zelf graag wilt vertellen. De Verhalentafel voor senioren is een activiteit die kan worden georganiseerd in wijkhuiskamer, bibliotheek, gemeenschapshuis, zorgcentrum en andere.
De ontmoetingen krijgen vorm rond een thema.

Verhalen Vertellen is in januari 2020 officieel bijgeschreven als Immaterieel Erfgoed Nederland.