Verhalenverteller

maakt verhalen tot verrassende vertelvoorstellingen voor jong en oud
helpt met vertellen in onderwijs en organisatie

Mieke

vertelt verhalen voor jong en oud (leest níet voor). Ze heeft verhalen voor kleine groepen en grote gezelschappen. Voor school, (theater)zaal, kerk, museum of kasteel of gewoon thuis.
Ze brengt verhalen tot leven en sleept de luisteraar mee de gebeurtenissen in. De boeiende en levendige verhalen worden verbeeld in woord en gebaar. Zo wordt een verhaal theater.

geeft lessen in verhalen maken en -vertellen aan leerling én leerkracht. Met een ruime ervaring als Specialist Jeugd in de bieb zijn de workshops voor leerkrachten en pabostudenten een flinke steun bij leesbevordering en andere disciplines uit het curriculum. En allemaal rond de actuele thema's van de dag.

ontwikkelt projecten op het raakvlak van taal en lezen, jeugdliteratuur en cultuur, erfgoed en geschiedenis. Kunst en cultuur in de klas. Mieke heeft meegewerkt aan de ontwikkeling en het schrijven van Kunsttaalroutines bij CIST.

organiseert verhalentafels voor senioren, kleinschalige, informele bijeenkomsten waarin gewerkt wordt rond levensverhalen. 

maakt in overleg programma’s op maat. Vertelt in organisaties en ondernemingen. Een krachtig verhaal verbindt, daagt uit, verandert en verheldert.

heeft zich de vertelkunst en -kunde eigen gemaakt door durven en doen. De basis van het vak is geleerd van professionele vertellers die  op haar pad kwamen. Vertellessen, workshops, masterclasses en actieve feedback houden scherp. Ze leert nog steeds bij aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in Lier (Vlaanderen).

Mieke was 10 jaar secretaris en bestuurslid van Stichting Vertellen 
Ze is mede-initiatiefnemer en organisator van de vertelavonden van Vertelpodium Het Lopende Vuur in Den Bosch

 

 

'Life is story and story is life'
    (Ashraf Ramzy - storyteller)

 

 

Verhalenverteller Mieke Aalderink

Verhalenverteller Mieke Aalderink

Verhalenverteller Mieke Aalderink