Verhalenverteller

maakt verhalen tot verrassende vertelvoorstellingen voor jong en oud
helpt met vertellen in onderwijs en organisatie

Mieke

Wat is het mooi om verhalen te vertellen! Jong en oud, verhalen passen iedereen, overal. In school, theater, kerk, museum of kasteel of gewoon thuis. Ik kan er van genieten verhalen tot leven te brengen en zo de luisteraar mee te slepen de gebeurtenissen in. De verbeelding gaat spreken, nieuwsgierigheid wordt geprikkeld en er ontstaat een sfeer van saamhorigheid. Een mooi verhaal kan helpen de wereld anders te bekijken en je grenzen te verleggen:
een verhaal, een belevenis.

Zelf, in de klas, verhalen maken en vertellen rond de actuele thema's van de dag, hoe praktisch kan het zijn. Het is te leren. De lessen in verhalen maken en verhalen vertellen zijn voor leerling én leerkracht. Kunst en Cultuur in de klas als vanzelfsprekend onderdeel van de les, en niet extra er bovenop.
Ruim 25 jaar ervaring als Specialist Jeugd in de bibliotheek én het mede ontwikkelen en schrijven van Kunsttaalroutines bij CIST helpen verhalen vertellen, leesbevordering en taalontwikkeling te verbinden.

Een mooie uitdaging zijn de verhalentafels voor senioren, kleinschalige, informele bijeenkomsten waarin gewerkt wordt rond levensverhalen. Verhalen die verhalen uitlokken en herinneringen weer laten leven.
Fijne activiteiten voor bibliotheken, wijkhuiskamers en instellingen.

De programma’s voor jeugd en volwassenen, in organisaties, bedrijven en andere ondernemingen worden op maat gemaakt. Een krachtig verhaal verbindt, daagt uit, verandert en verheldert.

Ik heb me de vertelkunst en -kunde eigen gemaakt door durven en doen. De basis van het vak is geleerd van meerdere professionele vertellers. Diverse vertellessen, workshops, masterclasses en actieve feedback houden scherp. De 3-jarige vertelopleiding bij Academie voor Woord, Muziek en Dans te Lier (België) is succesvol afgerond. Aan verdieping en verfijning werk ik nog steeds in het zeer inspirerende VertelLabo van de SAMWD-Lier.

Ik was 10 jaar met plezier actief als secretaris en bestuurslid van Stichting Vertellen
Met enkele collega-vertellers samen organiseer ik Vertelpodium
Het Lopende Vuur in Den Bosch.

'Life is story and story is life'
    (Ashraf Ramzy - storyteller)

 

 

Verhalenverteller Mieke Aalderink

Verhalenverteller Mieke Aalderink

Verhalenverteller Mieke Aalderink