Verhalenverteller

maakt verhalen tot verrassende vertelvoorstellingen voor jong en oud
helpt met vertellen in onderwijs en organisatie

Mieke

Als professioneel verhalenverteller, maak ik vertelvoorstellingen, praktische workshops en inspirerende gastlessen. Een enkel (kort) verhaal kan ook. Voor volwasenen én kinderen.

Ik ben begonnen in de bibliotheek. De weg van specialist jeugd naar verhalenverteller bleek praktisch en leerzaam. Gefascineerd door wat verhalen met kinderen doen, dook ik de jeugdliteratuur in. Ik ontwikkelde themaprojecten rond jeugdliteratuur en leesbevordering in bibliotheek en school, ging vertellen met het Kamishibai-theatertje, volgde scholingen rond kunst- en cultuur, erfgoededucatie e.a.
De stap naar het ontwikkelen van workshops en les geven in het maken en vertellen van verhalen, was een logische. Ik stond steeds vaker voor de klas met een inspirerende vorm van taal- en cultuuronderwijs.

Intussen diende ook het volwassen publiek  zich aan. Een kans, maar tegelijk een flinke beer op mijn weg. Ik zag hoeveel impact een verteld verhaal had, hoe de luisteraar ervan genoot, maar ja, dat podium…
Aan de slag en in de leer bij meerdere professionele vertellers om mijn vertelkunst en -kunde te perfectioneren. Vertellessen, masterclasses en actieve feedback houden scherp. De vertel-opleiding bij Academie voor Woord Muziek en Dans te Lier (B) is met succes afgerond.
Ik heb mijn vaste baan opgezegd en van het vertellen mijn werk gemaakt. Inmiddels heb ik een mooi repertoire opgebouwd met een grote diversiteit aan verhalen, maar een verhaal op maat behoort ook tot de mogelijkheden. Een programma voor een middag of een avond is een plezier. 

Aan verdieping en verfijning blijf ik werken in het inspirerende VertelLabo van de Lierse Podiumacademie.

De bestuurstijd bij Stichting Vertellen (10 jaar)  was inspirerend en leerzaam.
Ik dacht en schreef mee aan Kunsttaalroutines voor het basisonderwijs.
Met collega-vertellers organiseer ik Vertelpodium Het Lopende Vuur in Den Bosch. 

'Life is story and story is life'
    (Ashraf Ramzy - storyteller)

 

 

Verhalenverteller Mieke Aalderink

Verhalenverteller Mieke Aalderink

Verhalenverteller Mieke Aalderink