Verhalenverteller

maakt verhalen tot verrassende vertelvoorstellingen voor jong en oud
helpt met vertellen in onderwijs en organisatie

Kinderboekenweek 2024

‘LEKKER EIGENWIJS!’
Drie ijzersterke verhalen over eigenwijze kinderen. Kinderen die doen wat ze zelf willen. Omdat ze bedacht hebben dat dat beter is. Of omdat het gewoon gebeurt . Of omdat het even niet anders kan. Superspannende verhalen over dappere kinderen die helemaal alleen op pad gaan. Verhalen die verteld worden zonder poespas door een verhalenverteller die de woorden laat leven en de verbeelding uitdaagt en prikkelt.

Dappere Daatje
heeft er genoeg van om alleen te spelen. Papa heeft geen tijd en verder is er niemand. Daatje wacht en wacht. En dan, op een ochtend, vindt ze dat ze genoeg gewacht heeft. Ze klimt over het grote hek en gaat ze het bos in. Ze gaat tijd zoeken, voor papa. Ze is vastbesloten om pas terug te komen wanneer ze genoeg tijd heeft gevonden. Maar, hoe ziet tijd eruit? En het is toch wel spannender in het bos dan ze had verwacht.
Een verhaal over eenzaamheid en onverschrokken op zoek gaan.
Een vertelvoorstelling vol beelden, liedjes en beweging.
Leeftijd ca. 4 tot 8 jaar

Duur 30 minuten, max. 50 kinderen.

De Wilde Jongen
durft wat niemand durft. Zelfs de burgemeester is bang en alle sterke mannen van het dorp ook. Op de berg, waar het hele dorp zijn eten vandaan haalt, zit een reusachtig monster, een enorm beest, een ondier, dat alles, maar dan ook alles opeet. Moeten ze in het dorp dan honger lijden? Bodo vindt van niet. Hij gaat op pad. Alleen. Want niemand wil mee.
Een verhaal over durven en je bent goed zoals je bent.
Leeftijd ca. 6 tot 10 jaar.
Duur 30 minuten, max. 100 kinderen

Roversdochter
en het enige kind in een bende vol boeven, plunderaars, die de bossen onveilig maken, rijtuigen plunderen en argeloze reizigers de stuipen op het lijf jagen. Haar vader, de hoofdman van de bandieten, stuurt haar helemaal alleen het bos in om dapper te worden en alles te durven. En dat lukt verrassend goed. Zo goed zelfs, dat uiteindelijk de grote, wrede roverhoofdman, tandenknarsend moet toezien, hoe zijn dochter hem te slim af is.
Een verhaal over lef en onvoorwaardelijke vriendschap.
Leeftijd ca. 9 tot 12 jaar.
Duur 30 minuten, max. 100 kinderen

                              > meer informatie