Verhalenverteller

maakt verhalen tot verrassende vertelvoorstellingen voor jong en oud
helpt met vertellen in onderwijs en organisatie

Kerstverhalen

Kerst wordt een bijzondere beleving met een mooi sfeervol kerstverhaal van een professionele verhalenverteller. Een korte vertelling of een middag- of avondvullend programma. Hartverwarmende verhalen, met humor en verwondering voor jong en oud. Ook geschikt voor de kerstviering in school.

Vadertje Panov
Een klassieker naar Lev Tolstoi. Het bijna vergeten kerstverhaal van de arme schoenlapper die een wel heel wonderlijke kerst mag meemaken. Een mooi oud verhaal, nostalgisch, hartverwarmend’.
‘Dat zo’n oud verhaal nog zo diep kan raken. Mooi verteld, ik voelde zo met de oude man mee.’

Kerstopa
Geen kerstkind maar een kerstopa, het zal je maar gebeuren. Onherroepelijk dient zich de vraag aan: ‘Wat doen we met opa, met de kerst?’
Humor en de kerstgedachte gaan hand in hand.
We hebben allemaal genoten van je verhalen. Ook de leerkrachten van de groepen 7-8 vonden het fantastisch. Terwijl dat geen gemakkelijk publiek is.

Stella
De kleine ster, wordt kompas voor de trekkende mens. De eerste passanten zijn drie wijzen uit het oosten. Ondanks alle goede bedoelingen gaat dat niet zonder slag of stoot.
De tocht van de drie koningen vanuit een ander perspectief.

De Gelukkige Harpspeler
Een bijzonder sprookje over een begaafde harpspeler, die vlak voor kerst, wordt ontboden bij de koning. Ondanks alle rijkdom waarmee de koning hem probeert te verleiden, houdt de muzikant zich aan de belofte thuis te zijn met kerst, bij zijn vrouw, zijn kind en zijn kleine bruine hondje.
"Wat was het mooi verhaal, over de harpspeler die thuis kerst wilde vieren. Een leven in het paleis van de koning zou hem niet gelukkig maken. Poëtisch, een mooi kerstwinterverhaal. Jong en oud heeft ervan genoten'"(december 2018).

Feest
Wanneer Bram, kunstschilder van beroep, een uitnodiging krijgt voor kerst van zijn oude kunstprofessor is hij niet van plan te gaan. Nieuwsgierigheid verandert zijn gedachten. Het wordt de meest opmerkelijke kerst ooit.
Verrassende vertelling met een bijzondere ontknoping. Een verhaal dat je toch even aan het denken zet ...

Een Keizerlijke kerst,
De Keizer is op zoek naar hét kerstverhaal. Iedereen doet zijn uiterste best om het te vinden, maar hij moet het toch zelf zal ontdekken.
Een verhaal over de ware betekenis van kerst.
"Het verhaal van de keizer werd door de leerlingen bijzonder gewaardeerd. 'Het was lachen en ernstig tegelijk'. Een mooie kerstvertelling." (Openbare Basisschool - kerstviering 2018)

Het kleine dennenboompje op de hei
Eenzaam blijft hij achter, wanneer zijn grote vrienden worden opgehaald en mee mogen naar de stad. De oude ekster zorgt ervoor dat zijn kerst in het bos onvergetelijk wordt.
Naar een sprookje van H.Chr. Andersen

De Kerstspin, Het Kerstkind en de vlo, Gast aan tafel en andere kerstverhalen

“Het was een bijzondere middag. Een invulling voor een kerstviering die ons enorm heeft verrast. Kerstverhalen met humor, spanning en een fijn getroffen sfeer. De bewoners waren zeer tevreden.” (Verzorgingstehuis – December 2019)

"We waren zeer tevreden. Ik vind het knap dat je deze mooie verhalen zo goed en met veel expressie kunt vertellen. De leden vonden .... het ook een zeer geslaagde avond" (Vrouwen van Nu - december 2019).

 

 

                                                                                              > verhalen voor kinderen
                                                                                              > verhalen voor volwassenen