De wereld rond

Verhalen met spanning en humor over geluk en ongeluk, angst en moed. Overal in de wereld worden verhalen verteld en overal doen ze dat op hun eigen manier. Verhalen die horen bij de verteltraditie van een land of streek, of verhalen van heel, heel ver weg.

Aladin en de wonderlamp is het bekende sprookje over de arme jongen die de wrede tovenaar verslaat. Anansi de spin en de Hodja, korte schelmenvertellingen voor een beetje ergernis en veel plezier.
Meneer Hammes komt gewoon uit de grote stad, maar houdt niet van lawaai en verhuist naar het oerwoud. Vanaf 5 jaar

De mand van de Vleermuis, een sprookje uit Afrika, vertelt hoe de duisternis op aarde kwam. Uit de indianengeschiedenis komen De wilde jongen en de beer, over de vriendschap van een kleine jongen met een gevaarlijke beer, vanaf 8 jaar, en

De Dondervogel,
over de herkomst van donder en bliksem, over Raaf, die heerste over de wereld én over een dappere jongen die alles in het werk stelt om het liefste meisje van de wereld te redden uit de klauwen van de Dondervogel.
‘Iedereen was bang voor de dondervogel. Als hij overvloog kropen mens en dier zo ver mogelijk weg. Als hij overvloog, klapperend met zijn enorme vleugels, rommelde de donder. Knipperend met zijn vlammende ogen zigzagde de bliksem. Vanonder zijn veren smakte regen op de aarde neer. Hij trok aan de bomen en liet ze in stukken breken. Met zijn magistrale kracht kon hij dorpen verwoesten. Wanneer hij mensen, dieren raakte met zijn vuur, stierven ze. Iedereen was bang voor de dondervogel.’ Vanaf 9 jaar.
"Bijzonder verhaal in een sfeer, omgeving die voor de kinderen totaal onbekend is, zelfs in hun boeken. Oude volksverhalen worden nauwelijks nog gelezen. Geweldig om ze zo'n verhaal mee te laten beleven. Ze waren ruim een half uur doodstil. De leerkrachten ook trouwens."