Verhalenverteller

maakt verhalen tot verrassende vertelvoorstellingen voor jong en oud
helpt met vertellen in onderwijs en organisatie

Decemberverhalen

 

Kerstopa, Een Keizerlijke kerst, Kerstspin, Vadertje Panov, De Harpspeler,
Het Kerstkind en de vlo, Het paard van Sinterklaas, De heerlijkste 5 december, Kerst in het bos, Kleine Kerstboom op de hei en andere sprookjes.

"Wat was het mooi verhaal, over de harpspeler die thuis kerst wilde vieren. Die kerstpudding wilde eten aan zijn eigen tafel en kerstliederen wilde zingen bij zijn eigen vuur. Een leven in het paleis van de koning zou hem niet gelukkig maken. Poëtisch, een mooi kerstwinterverhaal. Jong en oud heeft ervan genoten" (december 2018).


Op het puntje van je stoel of lekker onderuit gezakt. Als het donker toeslaat en de kou in de lucht hangt, vingers tintelen en neuzen lopen, en her en der de sterrenslingers en sparrenbomen weer zichtbaar worden, is er niets prettiger dan je extra te laten verwarmen door een verhaal.

Decemberverhalen zijn er voor jong en oud. Verhalen uit de lange rijke verteltraditie of vertellingen die oud lijken maar opvallend overeenkomstig blijken met de actualiteit waarin we leven. Sprookjes die waarheid worden of lichtvoetige, bijna humoristisch verhalen die de winterschemer aangenaam laten zijn. 

Verschillende verhalen worden gewikt en gewogen, geschikt en geschoven tot een mooie voorstelling, lang of kort, één verhaal kan ook.

Voor kinderen en volwassenen, op maat en naar voorkeur, kerstvieringen voor scholen en andere gezelschappen, geheel in overleg.

"We waren zeer tevreden. Ik vind het knap dat je deze mooie verhalen zo goed en met veel expressie kunt vertellen. De leden vonden .... het ook een zeer geslaagde avond" (Vrouwen van Nu - december 2019).

 

                                                                                              > verhalen voor kinderen
                                                                                              > verhalen voor volwassenen

                                                                    

 

 

 

Verhalenverteller Mieke Aalderink

Verhalenverteller Mieke Aalderink

Verhalenverteller Mieke Aalderink