Verhalenverteller

maakt verhalen tot verrassende vertelvoorstellingen voor jong en oud
helpt met vertellen in onderwijs en organisatie

Kinderboekenweek 2020

En toen?
Terug in de tijd met een spannend verhaal of uitdagende workshop. 
Activiteiten voor de kinderboekenweek: verhalen luisteren, lezen en vertellen

Mammoet of Konijn
is een interactieve vertelling met liedjes en muziek over de oertijd, over vreemdelingen, durven en doen.     
Babbe en Hajo wonen in een hut in een klein dorp dichtbij het bos. Ze moeten helpen met het werk, maar liever gaan ze op avontuur naar het bos of de rivier. Op een dag horen ze een vreemd geluid. Het komt uit het bos. Ze willen wel heel graag weten wat het is. Maar of ze durven?
Voor de groepen 1 - 4

Julius & Daaf
als workshop en vertelvoorstelling in één, waarin leerlingen in kleine groepjes luisteren naar verhalen en deze, met hulp van de verhalenverteller, aan elkaar doorvertellen. 
Tot zijn verbazing ziet Daaf een vreemde jongen op zíjn plek bij de rivier. Daar wil hij meer van weten. Julius is op onderzoek in de buurt van het Romeinse kamp waar zijn vader centurio is. Hij is niet de enige jongen in de buurt zo te zien. Korte verhalen.
Voor de groepen 5 - 8        Met lesbrief

Julius & Daaf
als voorstelling voor de groepen 5 - 8, geeft een sfeervolle indruk van het leven in en rond een Batavendorp en een Romeins legerkamp in de buurt. Het verhaal vertelt, in een aantal gebeurtenissen over de vriendschap van twee jongens van 10. Kennismaken, delen, ruziën, samenwerken en plezier maken, het is van alledag.  
Voor de groepen 5 - 8

Een kist, een schat, een verhaal 
is een workshop waarin leerlingen zelf op zoek gaan naar verhalen uit het verleden. Gewapend met een (schat)kistje (tas of map) bezoeken ze opa of oma of een ander persoon die veel te vertellen heeft. Ze verzamelen, woorden, zinnen, verhalen. Maar ook foto's, voorwerpen of anderszins die de persoon in het verhaal typeren of iets zeggen over de gebeurtenis of plek. Met hulp van de verhalenverteller maken de leerlingen hun verhaal en bereiden ze een vertelling voor. 
Voor de groepen 5 - 8      Met lesbrief

>meer informatie of een voorstelling boeken

> verhalen voor kinderen

Verhalenverteller Mieke Aalderink

Verhalenverteller Mieke Aalderink

Verhalenverteller Mieke Aalderink