Verhalenverteller

maakt verhalen tot verrassende vertelvoorstellingen voor jong en oud
helpt met vertellen in onderwijs en organisatie

wereldverteldag

  • We praten maar over het belang van taal en lezen, we zoeken naar nieuwe wegen om kinderen te laten ontdekken hoe de wereld in elkaar steekt, we willen zo graag dat ze het leuk hebben op school én er ook nog iets van opsteken. En als het kan willen juf en meester ook nog met plezier naar hun werk. Dat is nogal wat en niemand heeft het ultieme recept om dit alles zonder slag of stoot te realiseren, maar . . . . een verhaal geeft lucht en licht

  • ‘Wereldwijd Vertelcafé’ is een concept voor een kleurrijk, divers programma rond verhalen en vertellen. In de setting van (bij voorkeur) een kroeg of andere (horeca)ruimte, een dorpshuis, bibliotheek, een grote woonkamer of zolder (er kan veel) worden verhalen uitgewisseld. En verhalen zijn er in nogal wat vormen en soorten. Een gesprek kan een verhaal zijn, zo ook gedicht of lied, zelfs mop en raadsel. Maar in hoofdzaak hebben we het hier over verhalen als sprookjes, eigentijdse vertellingen, mythen, volksverhalen en wat dies meer zij. Wereldwijde Vertelcafé’s  poppen in Nederland hoofdzakelijk op, op en rond Wereldverteldag (20 maart).

  • Wereldverteldag 20 maart. Eén dag, waar met nadruk het vertellen van verhalen onder de aandacht wordt gebracht. Vertellers die massaal de straat op gaan, om nieuwsgierig te maken. Vertellers die zich laten horen in scholen, bedrijven, zorginstellingen, ziekenhuizen om hun verhalen aan de man en vrouw te brengen. Vreemd eigenlijk, één dag. Mensen vertellen elkaar voortdurend verhalen, ze kunnen niet anders. Elke dag is een verhaal op zich, daar zal geen mens aan twijfelen. Een spannend, vervelend of juist prachtig verhaal. Een verhaal met een happy end, een open einde of een eind waarvan we op geen enkele manier kunnen bedenken hoe het ooit zal zijn. Maar verhalen zijn het.

  • In Nederland en ook daarbuiten laten vertellers op 20 maart ‘Sterke Vrouwen’ spreken. Het thema van Wereldverteldag 2016 nodigt uit tot verhalen over krachtige, overtuigende verhalen over vrouwen met power. Vrouwen die hun sporen verdiend hebben in de geschiedenis, vrouwen die sprookjes naar hun hand hebben gezet, vrouwen die in de gewone dagelijkse beslommeringen een rots in de branding blijken te zijn. Van beroemd tot berucht, van opvallend tot bescheiden. Op verschillende prominente, maar ook eenvoudige plekken zullen vrouwen én mannen hun vrouwenverhalen delen.

  • Op 20 maart is het Wereldverteldag. Vertellers slaan dan de handen ineen om op diverse plaatsen in Nederland een Wereldwijd Vertelcafé te organiseren: een avond met vertellingen uit binnen- en buitenland. Zo ookVertelpodium Het Lopende Vuur in de bibliotheek Den Bosch. Het thema is 'wensen'.