Verhalenverteller

maakt verhalen tot verrassende vertelvoorstellingen voor jong en oud
helpt met vertellen in onderwijs en organisatie

volwassenen

 • Een bijzondere voorstelling in theater De Lievekamp in Oss, 5 februari 2017. Een vertelprogramma bestaande uit korte en langere amusante, spannende, indringende maar vooral fabelachtige verhalen hield het publiek van begin tot eind geboeid. 
  Reactie:  "Wat een fijne middag! Bij binnenkomst in theater de Lievekamp werden we meteen mee geloodst achter de coulissen. Deze voorstelling zaten we namelijk met z'n allen op het podium. Met zeer sfeervolle belichting gaf dit een heel bijzondere en knusse sfeer. . . . . .  Meteen al hadden we de keus om een lekker drankje te proeven. Verschillende speciaalbiertjes, wijnen en smoothies stonden voor ons klaar. Mieke Aalderink, Mirjam Mare en Paul Groos vertelden ons om beurten verhalen. Het eerste korte verhaal ging over een schildpad. . . . verhalen over een dansende kraanvogel, de band tussen kat en vrouw, de koopman en zijn dochter Rosa en Jan Gerstekorrel. . . .  Soms waren de vertellingen grappig, soms bevatten ze een wijze les. Maar allemaal waren ze boeiend. Iedereen luisterde dan ook aandachtig. . . . Complimenten aan de organisatie!"

 • Niet in een theater, maar makkelijk bereikbaar op het erf van een boerderij. Twee voorstellingen op het Vlaamse platteland, avondvullend, over het goede en het kwade in de fee. ‘Heks, hekser, hekst. Een volle ‘zaal’, vertellingen tussen de buien door, en binnen ‘op stal’. Grotendeels volwassen publiek dat zich bijna anderhalf uur liet boeien. Aanleiding tot de keuze van de voorstelling was de traditionele tweejaarlijkse ‘heksenstoet’ in het West-Vlaamse Beselare.

 • Op 20 maart is het Wereldverteldag. Vertellers slaan dan de handen ineen om op diverse plaatsen in Nederland een Wereldwijd Vertelcafé te organiseren: een avond met vertellingen uit binnen- en buitenland. Zo ookVertelpodium Het Lopende Vuur in de bibliotheek Den Bosch. Het thema is 'wensen'.

 • Een avondvullend programma voor de, bijna honderd, leden van een christelijke vrouwenvereniging samengesteld uit sprookjes en volksverhalen. De rode draad door de vertellingen was het grillige kronkelpad door het leven, de zoektocht naar het geluk of zo? Uiteenlopende verhalen, maar één ding hadden ze gemeen: door iets te doen, ergens voor te gaan lukte het de held(in) een doel te bereiken. Spannend, ontroerend en met humor.
  En het programma mocht best een beetje uitlopen, geen bezwaar.

 • Biedt al enkele winterseizoenen drie zondagmiddagen een speciaal vertelprogramma voor volwassenen 'Verhalen en Wijn'. Daarvoor maakte ik voorstellingen samen met een andere verteller. Ook in het nieuwe seizoen (2015-2016) staat weer een zondagmiddag in Marag in mijn agenda.

 • Weekend . . . en een beetje terugdenken aan het feest afgelopen week. . . ik ben ervan overtuigd, dat heel veel mensen het feest geweldig vonden. En de centrale plaats, die jouw bijdragen daarin hadden, vormen naar mijn stellige overtuiging een belangrijke rol bij het succes en de goede sfeer van de verschillende vieringen. Dank voor je smaakvolle verhalen, dank ook voor de wijze, waarop je de geschiedenis en anekdotes van Zuiderhout in het avondprogramma hebt verwerkt. Ik vond je inzet meer dan aanbevelingswaardig!
  Ton van Daelen, directeur/bestuurder - Stichting Woonzorgcentra Zuiderhout-Teteringen