Verhalenverteller

maakt verhalen tot verrassende vertelvoorstellingen voor jong en oud
helpt met vertellen in onderwijs en organisatie

kinderboekenweek

 • Enkele impressies van voorstellingen in basisscholen.
  Goed voorbereid stapt de verteller de school binnen en gaat eerst ‘sfeer creëren’; een decor, of eigenlijk een rood velours met kersenrode dragers en gouden ballen bovenop.
     “Krijgen we circus?”
     “Nee joh, theater!”
     “Wat is dat?”
     “Gewoon, dat het lang duurt”.
  Mét een kleine geluidsinstallatie, want zonder inspanning vertellen is immers langer vol te houden, voor verteller én publiek.
     “Het is net als bij een DJ!”
     “Ja precies hetzelfde, maar dan met geen muziek.”

 • ‘Daar komt een draak het tuinpad op. Stampend, de enorme kop slingerend van links naar rechts, de gevaarlijke bek vol valse tanden hapt in het rond. De draak heeft tien voeten, aan alle kanten slingeren rafels en touwen en zo nu en dan hoor je het gefluister in zijn buik . . .’
  Draken, betoverde prinsessen en een heks . . . met een koffer?!
  Een boeiende levendige vertelvoorstelling voor de onderbouw, ruim een half uur sprookverhalen voor de kleinsten. Tot iedereen weer lang en gelukkig verder leeft.

 • Een spannend avontuur en een slimme oma of opa gaan heel goed samen. Onder het motto ‘voor altijd jong’, veroveren de opa’s en oma’s zich een plekje in de jeugdliteratuur.  De verhalenverteller permitteerde zich de wijze grootmoeder. De vrouw met de verhalen, de levenslessen.
  In twee vertellingen van ruim een half uur, voor kinderen vanaf 4 en vanaf 9 jaar, luchtig, spannend en met humor. Met gordijnen van rood fluweel, afgewerkt met gouden knoppen is in een handomdraai de speelzaal of de aula veranderd in een heus theater. Dáár, weten ze allemaal, gebeurt iets anders dan in de reken- of taalles. En vol verwachting zoeken ze een goede plek.
  In het verhaal ‘De Heksentuin’ stelt een oma die gerust, aan een grote tafel waar alle kinderen pannenkoeken kunnen eten. Een oma die verhalen vertelt.
  In het verhaal ‘D’r zwerft van alles rond’ deelt een oma haar wijze lessen op een lange tocht langs gevaarlijke wegen, in een middeleeuw decor.
  Voor de verteller een prachtig uitzicht op aula's en speellokalen vol muisstille kinderen. 

 • Raar, maar waar! Boeken over natuur, wetenschap en techniek. Is daar wel een spannend verhaal over te vertellen? Dat bleek wel. Verhalen over krokodillen en apen met discussie tussen vier kleuters: lusten krokodillen nu wél of geen bananen? Het sprookje over Josa die met zijn toverviool de maan laat groeien? ‘Wordt de maan daar echt groter van?’ Vleermuis die het eerste duister bracht. ‘Donker komt niet uit een mand, . . . of toch wel?’ Voor de groepen 7 en 8 de dondervogel, die op mensen joeg en met zijn enorme klapperende vleugels zorgde voor donder, bliksem en striemende regen. ‘Bestaat die dondervogel nog steeds?’ Zoek dat maar op!
  Mooie verhalen en een nieuwsgierig publiek, dat na de voorstelling ook nog zelf de boeken in moest. 
  Reactie: "Bedankt voor je prachtige verhalen. De kinderen en mijn collega’s hebben er van genoten. Ik heb alleen maar positieve reacties gehad."

 • Prikkel de verbeelding met een fantastisch verhaal
  over de eerste duisternis op aarde, over het wassen van de maan,
  de kracht van donder en bliksem,
  het jachtinstinct van tijgers en vossen.
  Over de slurf van de olifant, over de vraatzucht van de krokodil.

 • 60 hoeraatjes voor de kinderboekenweek!
  De kinderboekenweek bestaat 60 jaar.
  Dat vieren we met een goed verhaal.

  In de Kinderboekenweek van 01 t/m 12 oktober
  wordt lezen een feest van verhalen.

 • "Hoi Mieke, SUPER SUPER SUPER BEDANKT!!! We hebben er enorm van genoten! Net zaten we met alle collega's bij elkaar en echt iedereen was super enthousiast! Ook de kinderen vonden het fantastisch! In elke groep hebben ze nog nabesproken en vonden het erg mooi. Bedankt voor dit mooie vertelstuk. Mogen wij jouw talenten in onze gedachten houden wanneer wij werken met een thema?"
  Wilhelminaschool - Helmond