Verhalenverteller

maakt verhalen tot verrassende vertelvoorstellingen voor jong en oud
helpt met vertellen in onderwijs en organisatie

kerstverhalen

 • Verhalen rond de kerst – Vertelavond in Nuland
  Mirjam Mare en Mieke Aalderink delen hun verhalen onder de boom

  Woensdag 18 december 2019 vanaf 19.30 uur branden de kaarsen, is het licht gedimd en staan de stoelen klaar. Om 20.00 uur beginnen Mirjam Mare en Mieke Aalderink hun vertelprogramma. Kerstverhalen, kerstsprookjes, oud en nieuw, lang en kort, van ingetogen tot spannend en vaak met een flinke vleug humor. Een bonte aanloop naar de feestdagen.
  Verhalen over spinnen in de kribbe, kerstklokken, sneeuwstormen en een goed glas wijn. Over samen vieren, zingen en bezinnen, met ook steeds weer de vraag: “Wat doen we met opa met de kerst?”

  Mirjam en Mieke vertellen beide al jarenlang verhalen en hebben inmiddels een flink repertoire opgebouwd. Meer informatie is te vinden op www.mareverhalen.nl en www.verteller.com

  Verteltheater in het dorp, Duijn en Daelseweg no. 29 in Nuland.
  Entree € 10,00 inclusief koffie of thee in de pauze.
  Je bent van harte welkom. Bel of maileven als je komt, de ruimte heeft zijn grenzen.

 • Geen kerst op school zonder kerstverhaal. Een kerstvertelling raakt, de verteller richt zich in taal en emoties rechtstreeks tot de luisteraar, en geeft zo het verhaal extra inhoud. Traditioneel, eigentijds of sprookjesachtig geeft een verhaal houvast en betekenis. Vaak is het kerstverhaal de afsluiting van de kerstvoorbereiding op school. Logisch? Min of meer. Het kan ook anders...

 • In de huiskamer van het zorgcentrum is de kerstboom opgetuigd, staat de koffie en thee klaar, en zijn grote schalen gevuld met kerstkrans, cake, en een ruime keuze aan feestchocola. Vrijwilligers helpen de bewoners naar hun stoel en dan kan het kerstprogramma beginnen. Korte stukjes muziek en kerstverhalen afgewisseld met volkse vertellingen vol humor. We nemen ruim de tijd voor een pauze en eigen verhalen tussendoor. Een sfeervolle bijeenkomst voor een dankbaar publiek.