Verhalenverteller

maakt verhalen tot verrassende vertelvoorstellingen voor jong en oud
helpt met vertellen in onderwijs en organisatie

Sterke vrouwen

In Nederland en ook daarbuiten laten vertellers op 20 maart ‘Sterke Vrouwen’ spreken. Het thema van Wereldverteldag 2016 nodigt uit tot verhalen over krachtige, overtuigende verhalen over vrouwen met power. Vrouwen die hun sporen verdiend hebben in de geschiedenis, vrouwen die sprookjes naar hun hand hebben gezet, vrouwen die in de gewone dagelijkse beslommeringen een rots in de branding blijken te zijn. Van beroemd tot berucht, van opvallend tot bescheiden. Op verschillende prominente, maar ook eenvoudige plekken zullen vrouwen én mannen hun vrouwenverhalen delen.

Biografieën, sprookjes, dagboekfragmenten, dromen en historische gebeurtenissen.
Ook vrouwen hebben hun sporen nagelaten in de geschiedenis, in de regel met wat minder ophef dan de man gewend is, maar toch. Ook vrouwen hebben nobelprijzen gewonnen, aan het hoofd gestaan van bedrijven, geregeerd over landen, zelfs veldslagen aangevoerd.
Daar kan niet vaak genoeg over verhaald worden. Mooie voorbeelden die navolging verdienen, die uitdagen en prikkelen. Tot actie, handen uit de mouwen voor wat dan ook, of gewoon de boer op, met een nieuw verhaal. Op verschillende locaties worden op en rond 20 maart vertelvoorstellingen georganiseerd. De werkgroep WVD van Stichting Vertellen heeft een voortrekkersrol. Kijk op de website van de werkgroep voor meer informatie.