Verhalenverteller

maakt verhalen tot verrassende vertelvoorstellingen voor jong en oud
helpt met vertellen in onderwijs en organisatie

Vertelwandeling in het bos

De natuurverhalenwandeling en hoe dat zo gekomen is. Een impressie.

Een originele uitstap in het bos. Voor een groepsuitje, familiedag of dagje uit een bijzonder alternatief. Alleen of met zijn tweeën, aansluiten kan altijd.

Luisteren naar volksverhalen en eeuwenoude sprookjes  over de geheimen van de natuur tijdens een wandeling over smalle paden en mooie laantjes door het bos. De eiken hebben, met hun uitzonderlijk lange dikke takken een tunnel gevormd over het bospad. Aan de ene kant weide, aan de andere kant bos. In dat bos is nagenoeg altijd de specht te horen. Haastig kloppend, geen tijd te verliezen. Wat denkt hij daar te vinden?
Smallere paden, boomstronken, half vergaan of omgewaaid tijdens een voorbije storm. Een enkele ziet er zelfs wat spookachtig uit. Wat is daar gebeurd? Er hangen vleermuiskasten, maar is geen vleermuis te zien. Natuurlijk niet, die vliegen alleen ‘s-nachts. Waarom eigenlijk? De stekelige takken van een braamstruik grijpen wat ze grijpen kunnen. Een blik omhoog in de enorme eiken toont  fraai gekarteld blad. Is dat blad altijd al zo geweest? De gevreesde processierups, die toch onvermoeibaar doortrekt, is niet te zien.

Over al die stronken, bomen, bladeren en beesten bestaan sprookjes en fabels. Volksverhalen die verklaren waarom het blad valt, de heksen in kringen dansen of de spechten kloppen. Leuke, spannende verhalen én de moeite waard om door te vertellen. Dát ga ik doen. En waar kan dat beter dan in het bos zelf. Natuurverhalen op hun plek.