Verhalenverteller

maakt verhalen tot verrassende vertelvoorstellingen voor jong en oud
helpt met vertellen in onderwijs en organisatie

Kinderboekenweek 2021

Worden wat je wil
Dromen over later. Wat ga je worden? Kies je een beroep dat je spannend vindt?
Iets waar je goed in bent? Werk waar je veel geld mee gaat verdienen? 
In je dromen kun je in ieder geval al alles even uitproberen. Patatverkoper op de maan, kok, ontdekkingsreiziger, de-leukste-juf-van-de-school, dokter, zoetebroodjesbakker. Zelfs schaapsherder worden kan een stuk spannender dan je denkt...
Kinderboekenweek 2021  zet de deur naar later alvast op een kier.

Kereltje wordt Ontdekkingsreiziger 
omdat hij er een beetje genoeg van heeft om steeds maar op dezelfde plek te wonen, met dezelfde vriendjes, onder dezelfde boom. Kereltje wil meer zien dan de groene wei en de sloot voor zijn deur. Hij maakt een kar en gaat op avontuur. Hij wordt ontdekkingsreiziger. Helemaal alleen …. is de bedoeling ....
Kinderen van 4 tot 8 jaar reizen mee met Kereltje. In een spannend avonturenverhaal gaan ze met Kereltje mee op reis. Het verhaal is interactief en wordt afgewisseld met liedjes.

De drie honden
is het bloedstollend spannende verhaal over Kasper, die precies weet wat hij wil: schaapherder worden. Drie schapen heeft hij, het begin van zijn kudde. Kasper is vol goede moed. Maar dan treft hij op zijn pad een oude man die hem een angstaanjagend voorstel doet… “Grijp je kans, jongeman, grijp je kans.” De arme jongen is bang, maar hij heeft geen keus. Voor hij weet wat er gebeurt is de man verdwenen, mét zijn schapen. Kasper blijft achter met drie honden. Geen gewone honden. Hij staat te trillen op zijn benen maar hij moet door. En hij gaat door, een hachelijk avontuur tegemoet.
Kinderen van 9 tot 12 jaar zitten van begin tot eind, op het puntje van hun stoel bij dit huiveringwekkend spannende sprookje .

Hoewel niets gaat boven een verhalenverteller ín de klas
behoort een vertelling digitaal nog steeds tot de mogelijkheden.

>meer informatie of een voorstelling boeken

> verhalen voor kinderen

Verhalenverteller Mieke Aalderink

Verhalenverteller Mieke Aalderink

Verhalenverteller Mieke Aalderink