Verhalenverteller

maakt verhalen tot verrassende vertelvoorstellingen voor jong en oud
helpt met vertellen in onderwijs en organisatie

Kinderboekenweek 2023

De kinderboekenweek heeft een eigen verhaal.
Verhalen vertellen in de klas, vertelvoorstellingen voor de hele school, er is nogal wat mogelijk. In overleg wordt een programma samengesteld, voor onder-, midden- en bovenbouw. Een verhalenprogramma om naar uit te kijken.
Het thema dit jaar is ‘Bij mij thuis’; over wonen op 1001 plaatsen en manieren.
Van rijtjeshuis tot burchtruïne, van boshut tot torenflat, van heel gewoon tot heel bijzonder. Elk plekje heeft zijn eigen verhaal, de verteller weet er van.

Wonen in de ruïne van een oude burcht, hoog op een rots. Leren in het bos, gewoon, van alles wat je tegenkomt. Niks aan de hand. Maar dan ontdekt de dochter van de roverhoofdman nieuwe buren. Een speelkameraadje, om samen de kerkers van de gescheurde vesting te onderzoeken? Dat is niet meteen vanzelfsprekend.
Spannende vertelling voor de bovenbouw. Over wonen en leven op plek die tot de verbeelding spreekt. Donker, eenzaam, gevaarlijk.
Maar ook een verhaal over vriendschap, lef, doorzetten en elkaar niet in de steek laten.

Wonen in een hut in het bos, een hut die toch te groot is voor een kleine jongen. Ook het werk dat hij samen met zijn vader zou moeten doen is voor hem te groot en te zwaar. Hij voelt zich nutteloos. Tot een vogel hem uitdaagt. De jongen vertrekt, de wijde wereld in. Hij komt terecht in het paleis van de koning. Daar te wonen! Maar is dat wel wat hij wil?
Sprookjesachtig verhaal, spannend en met de nodige humor. Over vertrekken uit het huis dat veilig voelt en vertrouwd.
Maar ook een verhaal over nieuwsgierig zijn, vrienden worden, moedig zijn en weten wat je wilt.

Wonen in een klein huisje op een wei met de liefste buren die er zijn. Elke dag hetzelfde. Kereltje heeft er een beetje genoeg van. Het lijkt een goed plan om eens uit te zien naar een nieuwe plek waar zijn thuis kan zijn. Kereltje gaat op pad. Vindt hij waar hij naar op zoek is?
Interactieve vertelling met liedjes, vol spanning en humor.
Maar ook een verhaal over vriendschap, respect, inzicht en tevreden zijn met wat je hebt.

Wonen kan op veel manieren, in verschillende vormen, van heel gewoon tot heel bijzonder. Daarover gaan de verhalen. En ook al lijken ze bijzonder, ze hebben ook alle drie iets heel gewoons. Lekker om naar te luisteren, fijn om over na te praten.

Bij mij thuis
wil ik lekker kunnen doen wat ik wil
mag het ook wel een beetje spannend zijn maar niet te erg
zingen we mee met de vogels in de bomen én
houden we best wel van verhalen 😉

De kinderboekenweek is dit jaar van 4 t/m 15 oktober

 

 >meer informatie of een voorstelling boeken

 > verhalen voor kinderen